Salát z čočky beluga s dýní a parmskou šunkou
- Recept od coolinarika.com -Čočka beluga získává na oblíbenosti díky své netypické černé barvě, rychlé přípravě bez namáčení a skvělé chuti. V kombinaci s parmskou šunkou a dýní hokaido je to opravdová lahůdka.
![Salát z čočky beluga s dýní a parmskou šunkou](https://podravkaiovariations.azureedge.net/ecb46666-6391-11eb-a9e4-0242ac120050/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Propláchnutou čočku beluga vsypeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme do změknutí. Uvařenou čočku na závěr osolíme, lehce promícháme a necháme vychladit. Připravíme si zálivku z balsamikového octa a javorového sirupu, obě ingredience důkladně promícháme a mírně osolíme. Na rozehřátém oleji opečeme omytou a na kostičky nakrájenou dýni hokaido. Po vychladnutí ji opatrně zamícháme s uvařenou čočkou a zálivkou. Takto připravený salát necháme alespoň 20 minut odležet. Salát podáváme s plátky parmské šunky.