
Příprava
Do rozehřáté pánve bez oleje vložíme na kostičky nakrájenou pancettu a smažíme, dokud se tuk nezačne rozpouštět. Přidejte olivový olej a nakrájenou cibuli. Smažte do měkka, poté přidejte prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou mrkev a nadrobno nakrájený celer. Pokračujte v zahřívání, dokud zelenina nezměkne. Zalijeme 1 litrem vody, přidáme zeleninovou pastu, bobkový list, sůl a mletý černý pepř. Zahřívejte až do varu, poté snižte teplotu. Přidáme scezené a propláchnuté fazole, krájená rajčata a těstoviny. Pokračujte ve vaření, dokud nebudou těstoviny hotové. Podáváme v miskách se strouhaným parmazánem.
Rada: Pro ještě bohatší minestrone použijte jakoukoli sezónní zeleninu dle vlastního výběru.