Rychlá polévka minestrone s fazolemi

  • 30 min
  • Jednoduché
Rychlá polévka minestrone s fazolemi

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 50 g pancetty (nebo slaniny)
  • 120 g menších těstovin
  • 400 g Podravka krájená rajčata
  • 230 g bílých fazolí
  • Sůl a mletý pepř
  • 1 bobkový list
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 mrkev
  • 1 stroužek česneku
  • 1 střední cibule
  • 2 lžičky zeleninové pasty Podravka Natur

Příprava

  1. Do rozehřáté pánve bez oleje vložíme na kostičky nakrájenou pancettu a smažíme, dokud se tuk nezačne rozpouštět.
  2. Přidáme olivový olej a nakrájenou cibuli. Smažíme do měkka, poté přidáme prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou mrkev a nadrobno nakrájený celer.
  3. Pokračujeme v zahřívání, dokud zelenina nezměkne. Zalijeme 1 litrem vody, přidáme zeleninovou pastu, bobkový list, sůl a mletý černý pepř. Zahříváme až do varu, poté snížíme teplotu.
  4. Přidáme scezené a propláchnuté fazole, krájená rajčata a těstoviny. Pokračujeme ve vaření, dokud nebudou těstoviny hotové.
  5. Podáváme v miskách se strouhaným parmezánem.

Rada: Pro ještě bohatší minestrone můžeme použít jakoukoli sezónní zeleninu dle vlastního výběru.