Polévka z červené čočky a rajčat

Nevíte co rychlého uvařit? Vyzkoušejte tuto polévku, je plná bílkovin díky čočce a vitamínů díky rajčatům a česneku. Pokud ji budete vařit dětem, česneku raději uberte.

  • 25 min
Polévka z červené čočky a rajčat

Ingredience

  • 80 g cibule
  • 50 g másla
  • petrželová nať na ozdobení
  • Podravka přísada do jídel Natur
  • lžička kurkumy
  • 300 g rajčat celých Podravka
  • 150 g červené čočky Lagris
  • 150 g mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 1 litr zeleninového vývaru

Příprava

  1. Nakrájenou cibuli osmažíme spolu s plátky česneku a nastrouhanou mrkví na rozpuštěném másle. Přidáme propláchnutou čočku, krátce promícháme, podlijeme částí vývaru a pozvolna vaříme.
  2. Jakmile nám čočka částečně změkne, přidáme překrájená rajčata a špetku kurkumy.
  3. Dolijeme zbývajícím vývarem a vaříme do změknutí čočky.
  4. Polévku dochutíme přísadou do jídel Podravka Natur.
  5. Hotovou polévku ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.