Polévka s fazolí černé oko a kari
- Recept od coolinarika.com -Fazole černé oko je oblíbená zejména pro svou jemnou chuť a navíc ji nemusíte před vařením namáčet. Ochuťte ji kari a mletým chilli a dostanete nádech exotiky v každém soustu.
Příprava
Fazoli černé oko namočíme přes noc do vody. Na druhý den ji v čerstvé vodě uvaříme téměř doměkka. Fazoli osolíme až ke konci vaření a poté scedíme. Na oleji opečeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme. Přidáme nastrouhaná jablka, mletou papriku, kari, špetku mletého chilli a bobkové listy. Za stálého míchání pozvolna opékáme cca 5 minut. Směs zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu, poté přidáme fazole a nasekanou petrželku a vaříme dalších 15 minut. Podle chuti polévku přikyselíme jablečným octem.