Chřestové risotto se sýrem Taleggio
- Recept od coolinarika.com -Chřest je oblíbený pro svou jemnou máslovou chuť. Doplňte jej o smetanovou chuť sýru Taleggio a dostanete skvělé neodolatelné risotto.
Příprava
Chřest oloupeme a vaříme asi 5 minut v osolené vodě, poté jej propláchneme studenou vodou. Hlavičky chřestu si necháme na ozdobu, zbývající část rozmixujeme s polovinou másla a špetkou soli. Na zbylém másle krátce opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme opláchnutou rýži a orestujeme ji. Za stálého míchání přiléváme postupně vývar, vaříme po dobu cca 20 minut, dokud není rýže uvařená al dente. Před koncem vaření vmícháme na drobné kostičky nakrájený sýr Taleggio a pyré z chřestu a másla. Risotto důkladně promícháme, podle chuti přisolíme a opepříme. Na talíři ozdobíme hlavičkami chřestu a ihned podáváme.