Špenátové špagety carbonara

  • 40 min
Špenátové špagety carbonara

Ingredience

  • 50 g slaniny
  • 150 g baby špenátu
  • 4 vejce
  • 1 lžíce krémového sýra (jako ricotta)
  • 1 čajová lžička Podravka Natur přísady do jídla
  • 350 g špaget Podravka

Příprava

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky.
  2. Špenát opláchneme, dobře ho scedíme a nasekáme. Rozšleháme vejce a přidáme sýr, přísadu do jídla, nasekaný špenát a promícháme.
  3. Špagety uvaříme ve slané vroucí vodě a scedíme.
  4. Na široké pánvi osmažíme slaninu, dokud nebude křupavá. Dáme ji bokem a do zbývajícího oleje přidáme připravenou špenátovou směs, za stálého míchání krátce zahřejeme a poté přidáme špagety (je-li třeba, přidáme trochu vody z uvařených těstovin). Dobře promícháme a odstavíme.

Servírování: Posypeme kousky slaniny a ihned podáváme.

Rada: Místo čerstvého špenátu můžete použít i mražený špenát.