Krémová kapustová polévka s klobásou

  • 35 min
Krémová kapustová polévka s klobásou

Ingredience

  • 250 g brambor
  • 60 g cibule
  • 200 g kapusty
  • 1 Sůl, pepř
  • 1 Muškátový oříšek
  • 100 ml smetany na vaření
  • 1-2 lžičky Podravka Natur tekutého koření
  • 1-2 klobásy
  • 2 lžíce oleje

Příprava

  1. V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zpěnit.
  2. Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostky, přesuneme do hrnce, chvíli orestujeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Poté přidáme nakrájenou kapustu a lehce osolíme. Vaříme dalších 10 minut. Okořeníme dle chuti čerstvě namletým pepřem a muškátovým oříškem.
  3. Když je zelenina dostatečně měkká promixujeme ji tyčovým mixérem. Vrátíme na plotnu, můžeme případně zředit ještě vodou do požadované hustoty a přidáme smetanu. Lehce necháme provařit a na závěr přidáme Podravka Natur tekuté koření.
  4. Klobásu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi dozlatova.
  5. Krémovou polévku podáváme horkou, ozdobenou nakrájenou klobásou.

Rada: Použijte nejzelenější listy kapusty pro hezčí barvu a vyšší nutriční hodnotu.