
Příprava
V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostky, přesuneme do hrnce, chvíli orestujeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Poté přidáme nakrájenou kapustu a lehce osolíme. Vaříme dalších 10 minut. Okořeníme dle chuti čerstvě namletým pepřem a muškátovým oříškem. Když je zelenina dostatečně měkká promixujeme ji tyčovým mixérem. Vrátíme na plotnu, můžeme případně zředit ještě vodou do požadované hustoty a přidáme smetanu. Lehce necháme provařit a na závěr přidáme Podravka Natur tekuté koření. Klobásu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi dozlatova. Krémovou polévku podáváme horkou, ozdobenou nakrájenou klobásou.
Rada: Použijte nejzelenější listy kapusty pro hezčí barvu a vyšší nutriční hodnotu.