Zeleninová polévka

  • 25 min
Zeleninová polévka

Ingredience

  • 2 mrkve (150 g)
  • 50 g kořenového celeru
  • 1 cibule (60 g)
  • 2 brambory (200 g)
  • 1 stonek řapíkatého celeru (60 g)
  • Sůl
  • Mletý černý pepř
  • 1–2 lžičky tekutého koření Podravka Umami
  • 1 lžíce olivového oleje

Příprava

  1. Na rozehřátý olej dejte nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájený celer a cibuli.
  2. Krátce orestujte, poté zalijte asi 1,2 l vody. Prohřejte a když začne polévka vřít, přidejte na kostičky nakrájené brambory a na plátky nakrájený řapíkatý celer.
  3. Vařte na mírném ohni asi 15 minut, poté přidejte sůl a pepř.

Servírování: Když je polévka hotová, dochuťte tekutým kořením Podravka Umami.

Rada: Můžete přidat i jinou zeleninu, například pár růžiček brokolice.