Brokolice s pálivou omáčkou

  • 15 min
Brokolice s pálivou omáčkou

Ingredience

  • 300 g brokolice
  • 1 Sůl
  • 2-3 plátky prosciutta
  • ½ chilli papričky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce Podravka Natur tekutého koření
  • 1 lžíce nasekané pažitky

Příprava

  1. Menší růžičky brokolice uvaříme ve vroucí, osolené vodě.
  2. Když je brokolice měkká, ale stále al dente, scedíme vodu a opláchneme ji pod studenou vodou.
  3. Brokolici nandáme na servírovací talíř a ozdobíme plátky prosciutta.
  4. Omáčku si připravíme smícháním oleje, nakrájenou chilli papričkou, rozdrceným česnekem a Podravka Natur tekutým kořením. Nalijeme ji na brokolici, posypeme pažitkou a podáváme.

Rada: Můžete podávat jako předkrm, či jako lehkou večeři s pečivem.