Teplý pórkový salát

  • 25 min
Teplý pórkový salát

Ingredience

  • 200 g těstovin farfalle Podravka
  • 1 Sůl, pepř
  • 250 g pórku
  • 80 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané petržele
  • 1 lžíce opražených sezamových semínek
  • 1-2 lžičky Podravka Natur tekutého koření

Příprava

  1. Těstoviny uvaříme ve vroucí, osolené vodě al dente, scedíme a necháme zchladnout.
  2. Pórek umyjeme a nakrájíme na kolečka a cibuli na kostičky.
  3. Pórek a cibuli orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme prolisovaný česnek a promícháme. Osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem.
  4. Do směsi přidáme uvařené těstoviny, petržel, promícháme a necháme chvíli prohřát.
  5. Na závěr posypeme sezamovými semínky a pokapeme Podravka Natur tekutým kořením k vyvážení chuti.
  6. Podáváme ihned teplé.

Rada: na závěr vaření můžete jídlo obohatit plátky prosciutta anebo uzeným lososem.