Sendviče z vajíček s lososem

Milovníci sendvičů se zamilují do tohoto skvělého občerstvení ozdobeného čerstvým špenátem, ricottou a hlavně uzeným lososem.

  • 30 min
Sendviče z vajíček s lososem

Ingredience

  • 5 vajec
  • 2 lžičky přísady do jídel Podravka Natur Středomořská
  • 80 g sýru ricotta
  • 40 g čerstvého špenátu
  • extra panenský olivový olej
  • 200 g pomazánkového másla
  • 150 g uzeného lososa

Příprava

  1. V hluboké misce rozmícháme 4 vejce společně s kořením.
  2. V misce spolu rozmixujeme zbylé 1 vejce, ricottu a špenát. Směs přidáme k vejcím a promícháme.
  3. Na pánvičce (o průměru 24 cm) si rozpálíme trošku oleje, nalijeme půlku směsi, z které připravíme omeletu opečenou z obou stran.
  4. Stejným způsobem připravíme druhou omeletu. Z omelety vytvoříme pomocí formičky či skleničky (o průměru 6-8 cm) kolečka.
  5. Kolečko omelety potřeme pomazánkovým máslem, přidáme plátek lososa, přikryjeme druhým kouskem omelety a ozdobíme čerstvým špenátem.

Servírování: Podávat můžeme s pečivem či opečenou bagetkou.

Rada: Upevníme párátkem.