Toast s Ajvarem

Horký a křupavý toast s roztopeným sýrem a ajvarem je jednoduché a rychle připravené jídlo plné vynikajících chutí.

  • 15 min
Toast s Ajvarem

Ingredience

  • barevné koření
  • 8 ks toastového chleba
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • hrubozrnná sůl
  • 100 g červeného zelí
  • 100 g rukoly
  • 100 g hlávkového salátu
  • 200 g tvrdého sýra
  • 10 lístků čerstvé bazalky
  • 1 Podravka Ajvar jemný (350 g)
  • 2 stroužky česneku

Příprava

  1. Toastový chleba opražíme z obou stran, potřeme česnekem a zakápneme rozpuštěným máslem.
  2. Doprostřed toastu dáme jednu lžičku jemného Ajvaru Podravka, posypeme nasekanou bazalkou a nastrouhaným sýrem.
  3. Podáváme na lůžku ze salátu, rukoly a červeného zelí. Můžeme posypat barevným kořením, solí a přidat olivový olej.

Rada: Salát můžete vybrat dle vlastní chuti a sezóny.