Kalamáry plněné červenými listy čekanky

Plněné kalamáry podávané s vařeným bramborem a špenátem, pokapané jemným olivovým olejem přinesou skutečný pocit Středomoří na váš stůl.

  • 30 min
Kalamáry plněné červenými listy čekanky

Ingredience

  • 600 g velkých kalamár, očištěných
  • 100 g velkých červených listů čekanky
  • 100 g cibule
  • 50 g šunky
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 25 ml dezertního nebo portského vína
  • sůl
  • černý pepř
  • 1 lžička Podravka Natur přísady Středomořské
  • 1 lžíce strouhaného parmezánu
  • 50 g čerstvých špenátových listů (nebo mangoldu)
  • 800 g brambor
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • sůl

Příprava

  1. Kalamáry očistěte a opláchněte.
  2. Připravte nádivku: na pánvi dozlatova orestujte cibuli. Přidejte nakrájená chapadla kalamár, jemně nakrájenou šunku, jeden stroužek utřeného česneku, Středomořskou Podravka přísadu, dezertní nebo portské víno a černý pepř. Vše orestujte doměkka. Před přidáním nastrouhaného parmezánu nechte nádivku trochu vychladnout.
  3. Kalamáry naplňte nádivkou: jednu lžíci nádivky položte na střed červeného listu čekanky, list složte a těsně zabalte. Vložte do kalamárů a uzavřete párátkem.
  4. Na zbývajícím olivovém oleji plněné kalamáry orestujte.
  5. Před dokončením pokrmu můžete přidat na pánev trochu vína nebo dezertního vína.
  6. Plněné kalamáry podávejte s bramborami a s vařenými špenátovými listy pokapanými olivovým olejem.

Servírování: Serve stuffed calamari with boiled potatoes and cooked spinach leaves drizzled with olive oil.

Rada: Dbejte na to, aby se kalamáry nepřevařily, protože pokud je vaříte příliš dlouho, mohou ztvrdnout. Chcete-li zabránit ztvrdnutí, syrové kalamáry smíchejte s kousky oloupaného kiwi a to na 30 minut. Kalamáry poté opláchněte pod tekoucí vodou a pokračujte v přípravě.