Telecí roláda
- Recept od coolinarika.com -Vaši společníci u stolu nepochybně ocení tuto jemnou šťavnatou telecí roládou, která je doplněna zelenými listy špenátu a pancettou.

Příprava
Maso přikryjeme potravinovou fólie a naklepejme paličkou. V hmoždíři rozdrtíme fenykl, pepř a sušený tymián, přidáme špetku uzené papriky a Podravka přísadu do jídel a dobře promícháme. Naklepané telecí maso dobře potřeme směsí koření. Nahoru naskládáme plátky pancetty a krátce povařené špenátové listy. Telecí maso srolujeme do rolády a zpevníme kouskem řeznického provázku. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme roládu ze všech stran. Vložíme ji do pekáče nebo do hrnce vhodného pro pečení v troubě. Roládu polijeme olejem a šťávou, která se z rolády vypekla, přidáme špetku soli a 100 ml suchého bílého vína. Přikryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 1 hodinu. Roládu vytáhneme z trouby a necháme odpočinout. Šťávu slijeme do malé pánve a vaříme na mírném ohni. Smícháme 2 lžíce škrobu s trochou vody a omáčku zahustíme. Když začne omáčka vařit, stáhneme ji z plotny, přidáme brandy a lžičku aronia džemu. Mezitím v hrnci uvaříme brambory, celer a cibuli. Po uvaření je dobře scedíme, přidáme máslo, muškátový oříšek, špetku soli a rozmixujeme. Hotovou roládu opatrně nakrájíme.
Servírování: Plátky rolády urovnáme na talíř. Podávejte se zeleninovou přílohou a omáčkou.
Rada: Požádejte svého řezníka, aby vám telecí maso ořízl.