Křupavé kuřecí špejle

  • 45 min
Křupavé kuřecí špejle

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 čajové lžičky Podravka Natur přísady do jídel
  • 300 g zelených fazolek
  • 3 mrkve
  • 2 vejce
  • 1 sůl
  • 100 g kukuřičných vloček
  • 1 olej na smažení
  • 1 barevný pepř
  • 1 olivový olej na servírování

Příprava

  1. Kuře nakrájíme na stejně velké kousky a posypeme přísadou do jídla.
  2. Fazolky a mrkev společně uvaříme ve slané vodě tak, aby byla al dente. Poté scedíme a ochladíme pod proudem studené vody.
  3. Fazolky nakrájíme na kousky stejné velikosti jako kuře. Mrkve nakrájíme na tenší kolečka, pokud je větší tak ji rozkrojíme napůl.
  4. Střídavě pokládáme maso se zeleninou na špízy.
  5. Vejce rozšleháme a osolíme. Kukuřičné lupínky rozmixujeme v elektrickém sekáčku.
  6. Připravené špízy namočíme do vajec a poté do kukuřičných lupínků.
  7. Na široké pánvi rozpalíme olej (hloubka 2 cm) a špízy osmažíme ze všech stran do zlatova.
  8. Z osmažených špízů vysušíme přebytečný tuk papírovou utěrkou.
  9. Křupavé špízy podáváme se zeleninou, posypané mletým barevným pepřem a pokapané olivovým olejem.

Servírování: Serve crispy skewers with vegetables, sprinkle with ground colourful pepper, and drizzle with olive oil.

Rada: Toto jídlo perfektně doplníte omáčkou ze 150 g zeleného jogurtu, 1 lžíce majonézy a ½ čajové lžičky přísady.