Pečené voňavé brambory

Brambory jsou tradiční a oblíbená potravina, kterou má každý vždy po ruce, pokud je potřeba. Můžete je využít jako přílohu i samostatný chod.

  • 70 min
Pečené voňavé brambory

Ingredience

  • 1 kg brambor (větších)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kořenící směsi Podravka Natur
  • 250 g smetanového sýra (ricotta,...)
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • hrstka nasekané pažitky
  • sůl

Příprava

  1. Brambory dobře omyjeme, rozpůlíme a osušíme.
  2. Dáme je na plech/zapékací mísu pokrytou pečícím papírem. Lehce je zakápneme olejem a otočíme řezovou stranou dolů.
  3. Pečeme je v předehřáté troubě na 220 °C přibližně 1 hodinu, dokud nebudou zlato-hnědé.
  4. Po upečení brambory posypeme kořenící směsi Podravka Natur, promícháme a necháme chvilku odležet.
  5. Mezitím si sýr smícháme s citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, pažitkou a solí.

Servírování: Na teplé brambory dáme lžičku připravené náplně a můžeme podávat.

Rada: Kdo má rád pikantnější pokrmy, může do náplně přidat špetku chilli.