Pečené voňavé brambory
- Recept od coolinarika.com -Brambory jsou tradiční a oblíbená potravina, kterou má každý vždy po ruce, pokud je potřeba. Můžete je využít jako přílohu i samostatný chod.
Příprava
Brambory dobře omyjeme, rozpůlíme a osušíme. Dáme je na plech/zapékací mísu pokrytou pečícím papírem. Lehce je zakápneme olejem a otočíme řezovou stranou dolů. Pečeme je v předehřáté troubě na 220 °C přibližně 1 hodinu, dokud nebudou zlato-hnědé. Po upečení brambory posypeme kořenící směsi Podravka Natur, promícháme a necháme chvilku odležet. Mezitím si sýr smícháme s citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, pažitkou a solí.
Servírování: Na teplé brambory dáme lžičku připravené náplně a můžeme podávat.
Rada: Kdo má rád pikantnější pokrmy, může do náplně přidat špetku chilli.