Bramborová pizza

  • 45 min
Bramborová pizza

Ingredience

  • 8 velkých brambor
  • 3 čajové lžičky Podravka Natur přísady do jídel
  • 300 g šunky
  • 500 g pasírovaných rajčat Podravka
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 čajové lžičky oregana
  • 300 g mozzarelly

Příprava

  1. Brambory dobře omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na plátky a posypeme přísadou do jídel.
  2. Do pekáče dáme vodu, aby zakryla dno, přidáme brambory, tak aby se nepřekrývaly a pečeme 30 minut při 200°C.
  3. Vyndáme je z trouby a na každý plátek přidáme plátek šunky.
  4. Do pasírovaných rajčat přidáme olivový olej, dobře promícháme a lžičku směsi dáme na šunku. Navrch posypeme každý brambor nastrouhanou mozzarellou a pečeme dalších 7 minut, dokud se sýr nerozpustí.
  5. Ihned podáváme se sklenicí piva.

Rada: Nejlepší brambory pro tento druh pizzy jsou maličké brambory.