Středomořská frittata

  • 20 min
Středomořská frittata

Ingredience

  • 2 cukety
  • 6 cherry rajčat
  • 120 g mozzarelly
  • 8 vajec
  • 1 čajová lžička Podravka Natur přísady do jídel
  • 50 g nastrouhaného parmezánu Grana Padano
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 barevný pepř

Příprava

  1. Cuketu podélně nakrájíme na dlouhé plátky, lehce osolíme a necháme odstát. Rajčata rozkrojíme na polovinu a mozzarellu nakrájíme na plátky. Rozšleháme vejce, vmícháme přísadu do jídel a nastrouhaný sýr.
  2. Na pánev se silným dnem nalijeme olej, necháme rozpálit, přidáme prolisovaný stroužek česneku, rajčata a krátce osmažíme. Rajčata dáme do vaječné směsi a promícháme.Na pánev dáme vaječnou směs, obložíme plátky cuket a posypeme mozzarellou. Smažíme dozlatova.
  3. Hotovou frittatu posypeme barevným mletým pepřem a podáváme se zeleným salátem.

Servírování: Pokud připravujete frittatu na pánvi, nezapomeňte použít lávovou nebo silnou pánev.

Rada: Pokud máte rádi masitá jídla, můžete do vajec přidat také plátky klobásky. Pokud máte pánev, která může jít do trouby, můžete frittatu péct v troubě asi 20 minut při 180 ° C.