Quiche s houbami a klobásou

  • 90 min
Quiche s houbami a klobásou

Ingredience

Těsto:

  • 280 g hrubé mouky
  • špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 140 g másla
  • 100 g smetanového sýra

Náplň:

  • 2 lžíce oleje
  • 60 g cibule
  • 300 g hub
  • 1 stroužek česneku
  • 60 g sušených rajčat
  • 3 vejce
  • 300 ml smetany na vaření
  • 100 g krémového sýra (jako ricotta)
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky přísady do jídel Podravka nebo Podravka Natur
  • 1 černý pepř
  • 1 muškátový oříšek
  • 1 lžička nasekané pažitky
  • 1 polévková lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 2 klobásy

Příprava

  1. Mouku promícháme se solí, práškem do pečiva a přidáme nakrájené studené máslo. Pomocí elektrického mixéru smícháme ingredience do sypké směsi. Přidáme smetanový sýr a 1 polévkovou lžíci vody a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme jej do folie a necháme 30 minut chladit v ledničce.
  2. Těsto vyválíme na pomoučené ploše, nakrájíme na kruhy, každý dáme do vymaštěného 12 cm plechu na koláč tak, aby překrývalo okraj (měli bychom dostat 6 ks).
  3. Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
  4. Přidáme nakrájené houby, nasekaný česnek a nasekaná sušená rajčata, lehce vše prohřejeme.
  5. Odebereme z plotny a necháme vychladnout.
  6. V misce smícháme vejce a smetanu. Přidáme smetanový sýr, parmezán, mouku, přísadu do jídel Podravka (Natur), mletý pepř, trochu mletého muškátového oříšku, pažitku a petržel.
  7. Přidáme zeleninovou směs, dobře promícháme a směs rozetřeme na těsto.Klobásky nakrájíme a položíme na náplň.
  8. Quiche pečeme asi 1 hodinu při 170 ° C, dokud povrch není zlatavý a kůrka křupavá.

Servírování: Před podáváním necháme quiche trochu vychladnout.

Rada: Houbový a klobásový quiche můžete připravit stejným způsobem z listového těsta.