Zeleninové rizoto

  • 25 min
Zeleninové rizoto

Ingredience

  • 250 g rýže Lagris Arborio
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 500 ml vody
  • 1 lžíce Podravka Natur přísady do jídel
  • 60 g cibule
  • 1 balíček mražené zeleniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kurkumy
  • ½ lžičky mletého černého pepře

Příprava

  1. Rýži propláchneme a lehce osmažíme na olivovém oleji.
  2. Zalijeme vodou a přidáme Podravka Natur přísadu a promícháme. Vaříme zakryté na mírném ohni, dokud nebude uvařená (asi 20 minut).
  3. Na zbývajícím olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mraženou zeleninu, prolisovaný česnek a na mírném ohni restujeme asi 10 - 15 minut.
  4. Dušenou zeleninu přidáme k uvařené rýži, posypeme kurkumou, opepříme a lehce promícháme.

Servírování: Podáváme jako přílohu k pečenému masu se salátkem.

Rada: Rýži smažte, dokud nebude sklovitá, protože to rizotu dodá aroma a zabrání tomu, aby byla rýže kašovitá.