Grilované ryby s rajčaty a cibulí
- Recept od coolinarika.com -Grilovaná pražma nebo mořský vlk jsou samy o sobě kulinářským zážitkem. Naservírované spolu s cherry rajčaty, olivovým olejem a citrónovou kůrou představuje to pravé středomořské potěšení!
Příprava
Ryby očistíme, umyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a pořádně je zevnitř i zvenku potřeme směsí připravenou z přísady do jídel Podravka (Natur) a z olivového oleje. Necháme asi 40 minut odpočinout, aby se chutě propojily. Grilovací rošt potřeme olivovým olejem a předehřejeme jej. Ryby naskládáme na rošt a podle velikosti je grilujeme z každé strany 5 až 8 minut. K rybám přidáme cibuli nakrájenou na půlky, jarní cibulku a cherry rajčata a grilujeme dokud zelenina nezměkne. Když jsou ryby hotové, sundáme je z grilu a vložíme na talíř. Servírujeme s grilovanou zeleninou.
Servírování: Hotové jídlo posypeme nahrubo pomletým pepřem, nastrouhanou citrónovou kůrou a zakápneme zbytkem olivového oleje.
Rada: Během grilování ryby často potírejte větvičkou rozmarýnu namočenou v olivovém oleji - dodáte tak jídlu ješte více chuti a vůně.