Dýňová polévka s jablkem

Dýňovou polévku s jablkem podávejte sypanou granátovým jablkem a vychutnejte si podzimní atmosféru naservírovanou na stole.

  • 50 min
Dýňová polévka s jablkem

Ingredience

  • 500 g očištěné máslové dýně
  • 1 jablko
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžíce Podravka přísady do jídel Natur
  • sůl
  • muškátový oříšek mletý
  • pepř černý celý
  • kajenský pepř
  • 2 lžíce opečených dýňových semínek
  • 1 lžíce jadérek granátového jablka
  • 1 lžíce nasekané petrželové natě

Příprava

  1. Dýni omyjeme, rozřežeme, vydlabeme semínka a položíme ji na plech pokrytý pečícím papírem. Jablko, cibuli a česnek zbavíme slupek, překrojíme na půl a položíme na plech k dýni.
  2. Zeleninu pokapeme olivovým olejem, zakryjeme alobalem a pečeme cca 40 minut na 200 °C.
  3. Upečenou dýni vydlabeme lžící a dáme ji do hrnce spolu s ostatní zeleninou a jablkem a rozmixujeme.
  4. Dle potřeby a požadované hustoty přilejeme vodu. Přidáme koření a necháme projít varem.

Servírování: Horkou polévku podáváme posypanou dýňovými semínky, granátovým jablkem a petrželovou natí.

Rada: Místo máslové dýně můžeme použít dýni hokaido.