Dýňová polévka s jablkem
- Recept od coolinarika.com -Dýňovou polévku s jablkem podávejte sypanou granátovým jablkem a vychutnejte si podzimní atmosféru naservírovanou na stole.
Příprava
Dýni omyjeme, rozřežeme, vydlabeme semínka a položíme ji na plech pokrytý pečícím papírem. Jablko, cibuli a česnek zbavíme slupek, překrojíme na půl a položíme na plech k dýni. Zeleninu pokapeme olivovým olejem, zakryjeme alobalem a pečeme cca 40 minut na 200 °C. Upečenou dýni vydlabeme lžící a dáme ji do hrnce spolu s ostatní zeleninou a jablkem a rozmixujeme. Dle potřeby a požadované hustoty přilejeme vodu. Přidáme koření a necháme projít varem.
Servírování: Horkou polévku podáváme posypanou dýňovými semínky, granátovým jablkem a petrželovou natí.
Rada: Místo máslové dýně můžeme použít dýni hokaido.