Šťavnaté kuřecí závitky

Jak udělat z obyčejného kuřecího masa zajímavý a lahodný pokrm? Zkuste přidat baby špenát a červenou řepu.

Šťavnaté kuřecí závitky

Ingredience

  • 600 g vykostěných kuřecích stehen
  • 100 g cukety
  • 100 g mrkve
  • 3 lžíce kořenící směsi Podravka na zlaté kuře
  • 200 g červené řepy (menší velikost)
  • 1 malá červená cibule
  • 20 ml olivového oleje
  • 200 g baby špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

Příprava

  1. Vykostěná kuřecí stehna zakryjeme fólií a lehce naklepeme po obou stranách. Poté fólii odstraníme.
  2. Omyjeme cukety, očistíme mrkve a obojí nakrájíme na tenké tyčinky dle šířky masa. Na rozložené maso dáme několik vrstev zeleniny. Poté srolujeme do závitků a zajistíme párátky, aby se nám maso během pečení nerozpadlo.
  3. Rozpuštěným máslem potřeme vrchní stranu závitku a posypeme kořenící směsi Podravka na zlaté kuře.
  4. Řepu omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme do zapékací mísy k závitkům. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 18 - 20 minut. Asi 5 minut před koncem pečení si připravíme špenát. Cibuli nakrájíme nadrobno a na olivovém oleji necháme zesklovatět, poté přidáme omytý a osušený baby špenát. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a dáme stranou. Přebytečnou vodu slijeme.

Servírování: Podáváme ideálně s Basmati rýží Lagris.