Kuřecí špízy s opečeným chlebem a sýrem
- Recept od coolinarika.com -Kousky kuřete, papriky, brokolice a cibule napichujte na špejle, podávejte s opečeným chlebem a vychutnejte si tak lahodný oběd připravený na grilu.

Příprava
Smíchejte balsamikový ocet, kořenící směs Podravka Natur grill classic, olej a med. Míchejte, dokud se všechny ingredience nepromísí. Nechte marinádu asi 20 minut odstát. Kuře nakrájejte na kostky, vložte do marinády a nechte cca 30 minut marinovat. Papriky nakrájejte na kostky, cibuli rozkrojte na 4 části. Brokolicové růžičky vložte do hrnce s vroucí vodou a vařte cca 2 minuty. Slijte a nechte vychladnout. Na špejle nebo grilovací jehly napichujte střídavě kousky marinovaného masa, papriky, brokolici a cibuli. Rozpálený gril potřete trochou oleje. Připravené špízy vložte na gril a grilujte 8 minut z každé strany. Celozrnný chléb potřete tenkou vrstvou čerstvého sýru. Vložte na gril nenamazanou stranou dolů Jakmile je spodní strana chleba opečená, otočte a krátce opečte i namazanou stranu chleba (cca 1 minutu).
Servírování: Špízy podávejte s opečeným chlebem a míchaným salátem.
Rada: Maso z kuřecích prsou nebude suché, pokud jej nakrájíte na stejně velké kostky a necháte je před grilováním marinovat. Kuře absorbuje všechny chutě a zůstane krásně měkké a šťavnaté.