Kuřecí špízy s opečeným chlebem a sýrem

Kousky kuřete, papriky, brokolice a cibule napichujte na špejle, podávejte s opečeným chlebem a vychutnejte si tak lahodný oběd připravený na grilu.

  • 50 min
Kuřecí špízy s opečeným chlebem a sýrem

Ingredience

Marináda

  • 50 ml balsamikového octa
  • 1 lžíce medu
  • 1 balení kořenící směsi Podravka Natur grill classic
  • 2 lžíce oleje

Špízy

  • 700 g kuřecích prsou bez kosti
  • 300 g brokolice
  • 150 g cibule
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 4 krajíce celozrnného chleba
  • 30 g čerstvého sýru

Příprava

  1. Smíchejte balsamikový ocet, kořenící směs Podravka Natur grill classic, olej a med. Míchejte, dokud se všechny ingredience nepromísí. Nechte marinádu asi 20 minut odstát.
  2. Kuře nakrájejte na kostky, vložte do marinády a nechte cca 30 minut marinovat.
  3. Papriky nakrájejte na kostky, cibuli rozkrojte na 4 části. Brokolicové růžičky vložte do hrnce s vroucí vodou a vařte cca 2 minuty. Slijte a nechte vychladnout.
  4. Na špejle nebo grilovací jehly napichujte střídavě kousky marinovaného masa, papriky, brokolici a cibuli.
  5. Rozpálený gril potřete trochou oleje. Připravené špízy vložte na gril a grilujte 8 minut z každé strany.
  6. Celozrnný chléb potřete tenkou vrstvou čerstvého sýru. Vložte na gril nenamazanou stranou dolů
  7. Jakmile je spodní strana chleba opečená, otočte a krátce opečte i namazanou stranu chleba (cca 1 minutu).

Servírování: Špízy podávejte s opečeným chlebem a míchaným salátem.

Rada: Maso z kuřecích prsou nebude suché, pokud jej nakrájíte na stejně velké kostky a necháte je před grilováním marinovat. Kuře absorbuje všechny chutě a zůstane krásně měkké a šťavnaté.