Masové kuličky s rajčatovou omáčkou

Vyzkoušejte masové kuličky s omáčkou se špagetami, posypané nasekanou čerstvou bazalkou a vychutnáte si chutné a nápadité jídlo.

  • 55 min
Masové kuličky s rajčatovou omáčkou

Ingredience

  • 400 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
  • 1 vejce
  • 60 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce strouhanky
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 1/4 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 lžička přísady do jídel Podravka
  • Na omáčku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 390 g krájených rajčat Podravka
  • 100 ml pasírovaných rajčat Podravka
  • 100 ml červeného vína
  • 1 lžička cukru
  • 1/4 lžičky mletého chilli
  • 1 kostka hovězího bujónu Podravka
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • 400 g špaget Podravka

Příprava

  1. Maso smícháme s vejcem, najemno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, strouhankou, pepřem, tymiánem, kořením Podravka přísadou a troškou soli. Řádně promícháme a necháme odstát v ledničce cca 20 minut, aby se chutě dobře propojily.
  2. Ze směsi vytvarujeme kuličky, které pokládáme na plech pokrytý pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut.
  3. Na rozpálený olej dáme prolisovaný česnek a zalijeme krájenými rajčaty Podravka. Vaříme na mírném ohni přibližně 10 minut a potom přidáme pasírované rajčata Podravka, víno, cukr a hovězí bujón Podravka.
  4. Vaříme do doby, než vznikne omáčka a dle potřeby dosolíme. Hotovou omáčku smícháme s upečenými kuličkami.
  5. Špagety Podravka uvaříme dle návodu a scedíme.

Servírování: Masové kuličky podáváme spolu s omáčkou a špagetami posypané nasekanou čerstvou bazalkou.

Rada: Kuličky můžou být velké jako ořech nebo větší, dle vaší chuti. Velikosti však přizpůsobte i délku pečení.