Vepřová panenka po středomořsku

Ajvar jemný od Podravky se perfektně hodí k vepřové panence a k teplému zeleninovému salátu. Dobrou chuť!

  • 60 min
Vepřová panenka po středomořsku

Ingredience

  • 1 baklažán
  • 600 g brambor
  • 600 g cherry rajčat
  • 1 červená cibule
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky koriandrových semínek
  • sůl
  • pepř mletý
  • 1 lžička mleté papriky
  • 800 g vepřové panenky
  • 100 g Podravka Ajvaru jemného
  • petrželová nať
  • 1 citrón

Příprava

  1. Baklažán nakrájíme na plátky, posolíme a necháme cca 20 minut odpočinout, aby pustil šťávu, kterou potom scedíme.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, dáme je do studené osolené vody a vaříme 10 minut.
  3. V misce smícháme baklažán, rajčata nakrájené na půlky a cibuli nakrájenou na kolečka. Zlehka osolíme.
  4. Přidáme uvařené brambory, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut.
  5. V hmoždíři rozdrtíme koriandrová semínka, přidáme nakrájený česnek, sůl, pepř a společně utřeme. Přidáme mletou papriku a ješte jednou promícháme, abychom získali hladkou pastu, kterou potřeme vepřovou panenku.
  6. Takto připravenou panenku opečeme z obou stran dozlatova.

Servírování: Vepřovou panenku nakrájenou na plátky podáváme s Ajvarem a pečenou zeleninou ozdobenou petrželovou natí.

Rada: K zelenině během pečení můžete přidat citrón nakrájený na čtvrtky, který dodá zelenině příjemnou chuť.