Vepřová panenka po středomořsku
- Recept od coolinarika.com -Ajvar jemný od Podravky se perfektně hodí k vepřové panence a k teplému zeleninovému salátu. Dobrou chuť!

Příprava
Baklažán nakrájíme na plátky, posolíme a necháme cca 20 minut odpočinout, aby pustil šťávu, kterou potom scedíme. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, dáme je do studené osolené vody a vaříme 10 minut. V misce smícháme baklažán, rajčata nakrájené na půlky a cibuli nakrájenou na kolečka. Zlehka osolíme. Přidáme uvařené brambory, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut. V hmoždíři rozdrtíme koriandrová semínka, přidáme nakrájený česnek, sůl, pepř a společně utřeme. Přidáme mletou papriku a ješte jednou promícháme, abychom získali hladkou pastu, kterou potřeme vepřovou panenku. Takto připravenou panenku opečeme z obou stran dozlatova.
Servírování: Vepřovou panenku nakrájenou na plátky podáváme s Ajvarem a pečenou zeleninou ozdobenou petrželovou natí.
Rada: K zelenině během pečení můžete přidat citrón nakrájený na čtvrtky, který dodá zelenině příjemnou chuť.