Salát z grilované zeleniny
- Recept od coolinarika.com -Dokonale ugrilovaná zelenina potěší všechny milovníky vegetariánské kuchyně. Pokud jej doplníte Ajvarem stane se toto jídlo nezapomenutelným zážitkem každého grilování.
Příprava
Papriku, cuketu, lilek a jarní cibulku pořádně omyjeme. Papriku nakrájíme na větší kousky, cuketě a lilku odřežeme konce a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka a cibulku překrojíme napůl. Všechnu nakrájenou zeleninu poklademe na dobře rozehřátý gril nebo grilovací pánev a grilujeme doměkka. Zeleninu vyjmeme, necháme lehce vychladnout a dáme ji do misky s pokličkou. Přidáme sceděné olivy, na kousky nakrájený či nahrubo nastrouhaný sýr, koření Podravka Natur, zakapeme olivovým olejem a pořádně promícháme. Necháme několik minut odstát. Přidáme ostrý Ajvar a posypeme nasekanou petrželovou natí. Salát dobře promícháme a ihned podáváme.
Servírování: Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.
Rada: Salát můžete doplnit čerstvými lístky rukoly a ředkvičkou nakrájenou na tenké plátky.