Salát z grilované zeleniny

Dokonale ugrilovaná zelenina potěší všechny milovníky vegetariánské kuchyně. Pokud jej doplníte Ajvarem stane se toto jídlo nezapomenutelným zážitkem každého grilování.

  • 30 min
Salát z grilované zeleniny

Ingredience

  • 200 g červené papriky
  • 200 g žluté papriky
  • 400 g cukety
  • 400 g lilku
  • 150 g jarní cibulky
  • 150 g zelených oliv
  • 250 g čerstvého sýru (feta, ricotta, tvaroh, cottage cheese)
  • 2 lžíce Podravka Natur přísada do jídel
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 100 g Ajvaru ostrého Podravka
  • petrželová nať

Příprava

  1. Papriku, cuketu, lilek a jarní cibulku pořádně omyjeme. Papriku nakrájíme na větší kousky, cuketě a lilku odřežeme konce a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka a cibulku překrojíme napůl.
  2. Všechnu nakrájenou zeleninu poklademe na dobře rozehřátý gril nebo grilovací pánev a grilujeme doměkka.
  3. Zeleninu vyjmeme, necháme lehce vychladnout a dáme ji do misky s pokličkou.
  4. Přidáme sceděné olivy, na kousky nakrájený či nahrubo nastrouhaný sýr, koření Podravka Natur, zakapeme olivovým olejem a pořádně promícháme. Necháme několik minut odstát.
  5. Přidáme ostrý Ajvar a posypeme nasekanou petrželovou natí. Salát dobře promícháme a ihned podáváme.

Servírování: Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.

Rada: Salát můžete doplnit čerstvými lístky rukoly a ředkvičkou nakrájenou na tenké plátky.