Mini karbanátky na špejli

Tento špíz z malých karbanátků jistě potěší všechny fanoušky grilování. A inspiruje vás k prozkoumání různých způsobů kombinace chutných kousků masa a zeleniny.

  • 60 min
Mini karbanátky na špejli

Ingredience

  • 1 kg mletého vepřového masa
  • 100 g cibule
  • 1 pikantní chilli paprička
  • 2 stroužky česneku
  • 1 balení kořenící směsi Podravka Natur grill classic
  • 50 ml bílého vína
  • 4 lžíce stolního oleje

Příprava

  1. Mleté vepřové maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, nasekanou chilli papričkou, utřeným česnekem a Podravka Natur kořenící směsí grill classic. Zakápneme trochou suchého bílého vína a dobře promícháme. Necháme na chladném místě asi 30 minut odpočinout.
  2. Maso ručně vytvarujeme do karbanátků. Jednotlivé karbanátky napícháme na jehlu.
  3. Karbanátky smažíme v mírné vrstvě oleje na mírném ohni. Karbanátky můžeme uspořádat i na plech vyložený pečícím papírem a péct v troubě při teplotě 180 °C 20 až 30 minut.
  4. Tyto chutné špízy podáváme s křupavými bramborami a jednoduchým míchaným salátem.

Servírování: Serve these tasty mini ground pork skewers with crispy jacket potatoes and a simple tossed salad.

Rada: Rozhodně neuděláte chybu, pokud budete karbanátky připravovat na grilu. Stejnou metodu můžete použít pro přípravu čevapčiči (mají podlouhlý tvar), hamburgerů nebo shish-kebabů.