Mini karbanátky na špejli
- Recept od coolinarika.com -Tento špíz z malých karbanátků jistě potěší všechny fanoušky grilování. A inspiruje vás k prozkoumání různých způsobů kombinace chutných kousků masa a zeleniny.
![Mini karbanátky na špejli](https://podravkaiovariations.azureedge.net/5f344e44-610e-11eb-96ca-0242ac120032/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Mleté vepřové maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, nasekanou chilli papričkou, utřeným česnekem a Podravka Natur kořenící směsí grill classic. Zakápneme trochou suchého bílého vína a dobře promícháme. Necháme na chladném místě asi 30 minut odpočinout. Maso ručně vytvarujeme do karbanátků. Jednotlivé karbanátky napícháme na jehlu. Karbanátky smažíme v mírné vrstvě oleje na mírném ohni. Karbanátky můžeme uspořádat i na plech vyložený pečícím papírem a péct v troubě při teplotě 180 °C 20 až 30 minut. Tyto chutné špízy podáváme s křupavými bramborami a jednoduchým míchaným salátem.
Servírování: Serve these tasty mini ground pork skewers with crispy jacket potatoes and a simple tossed salad.
Rada: Rozhodně neuděláte chybu, pokud budete karbanátky připravovat na grilu. Stejnou metodu můžete použít pro přípravu čevapčiči (mají podlouhlý tvar), hamburgerů nebo shish-kebabů.