Pražman zlatý s bílou omáčkou, olivami a kapary

Jemné ryby, jako například pražmy, by měly být přelity jen lehkou smetanovou omáčkou, ozdobeny olivami a kapary a podávány s vařenými bramborami.

  • 50 min
Pražman zlatý s bílou omáčkou, olivami a kapary

Ingredience

  • 8 ks filé z pražmanu zlatého (asi 150 g)
  • Podravka Natur přísada do jídel
  • 50 ml olivového oleje
  • 12 vypeckovaných zelených oliv
  • 1 lžíce kapar
  • 500 ml smetany
  • 1 lžička petrželky

Příprava

  1. Filety pražmanu zlatého posypejte Podravka Natur přísadou do jídel a nechte asi 30 minut odpočinout.
  2. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej, přidejte filety pražmanu zlatého kůží dolů a restujte asi 5 minut.
  3. Přidejte nakrájené olivy a kapary a pokračujte v restování další minutu.
  4. Přidejte smetanu (případně jen polovinu) a přiveďte k varu.
  5. Opatrně otočte filety na druhou stranu. Přidejte sůl a pepř podle chuti. V případě potřeby můžete přidat trochu vody na zředění omáčky. Vařte další 2 - 3 minuty.

Servírování: Hotové filety podávejte s vařenými bramborami posypanými petrželkou.

Rada: Těsně před restováním filet nalijte do pánve trochu bílého vína. Tím zajistíte lepší chuť.