Salát z brambor a mrkve na marocký způsob

Tento jednoduchý pokrm z brambor podávaný s lahodnou smetanou, majonézou a česnekovým dresingem vás v mžiku přenese do marocké restaurace.

  • 70 min
Salát z brambor a mrkve na marocký způsob

Ingredience

  • 800 g nových brambor, střední velikosti
  • 400 g mrkve
  • 1 kořenící směsi Podravka na pečené brambory
  • 50 ml olivového oleje
  • 75 g plněných oliv
  • 1 hrst petržele s plochým listem

Dresing

  • 300 g zakysané smetany
  • 80 g majonézy
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce nasekaných lístků koriandru
  • sůl
  • mletý černý pepř

Příprava

  1. Očistěte, omyjte a osušte brambory. Každý brambor překrojte na polovinu. Mrkev oloupejte, umyjte a nakrájejte na kousky.
  2. Brambory a mrkev vložte do pekáče. Posypte kořenící směsí, pokapejte olivovým olejem a dobře promíchejte. Pečte dozlatova v mírně vyhřáté troubě při teplotě 200 °C po dobu 50 až 60 minut. Pečené brambory dejte do servírovací mísy, přidejte okapané olivy, nasekanou petrželku a promíchejte.
  3. Připravte dresing ze zakysané smetany, majonézy, utřeného česneku a nakrájených lístků koriandru. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Dresing přidejte do bramborového salátu a servírujte.

Rada: Škrobové brambory jsou těmi nejlepšími pečenými bramborami. Chcete-li zjistit, zda jste vybrali škrobovou odrůdu, bramboru rozkrojte. Trocha lepkavé bílé látky na čepeli nože indikuje vysoký obsah škrobu, což znamená, že jsou brambory ideální pro pečení.