Zlaté kuřátko
- Recept od coolinarika.com -Pečené kuře a chutná pečená jablka jsou pýchou každého rodinného stolu.
Příprava
Očistěte, opláchněte a osušte kuře. Kořenící směs Podravka Natur na zlaté kuře vetřete na vnější i vnitřní stranu kuřete a vložte jej na pekáč. Smíchejte olej a med se špetkou mletého černého pepře a a směsí potřete celé kuře. Nakrájejte jablka na klínky a odstraňte zrníčka. Plátky jablek pokapejte citronovou šťávou, nechte ji vsáknout a poté vložte jablka na pekáč. Pečte v mírně horké troubě při teplotě 180 °C po dobu asi 90 minut. Kuře dobře hlídejte a občas je podlijte výpekem nebo malým množstvím vody.
Servírování: Podávejte s pečenými jablky a zeleninou podle svého výběru.
Rada: Z některých opečených dílků jablek odstraňte slupku. Přidejte šťávu z pečení a pomocí ručního mixéru mixujte, dokud nevznikne hladká aromatická omáčka. Pokud před pečením přidáte do kuřete půlky citronu, bude jemnější a šťavnatější.