Voňavý steak se zeleninou

  • 40 min
Voňavý steak se zeleninou

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 rump steaky, 2 cm silné
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 1 lžička nasekané petrželky
  • 150 g hub
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • tekuté koření Podravka Umami
  • 2 lžíce oleje
  • Černý pepř
  • Sůl

Příprava

  1. Steaky lehce osolte, posypte čerstvě namletým černým pepřem a nechte 10 minut odležet.
  2. Maso opečte na dobře rozehřáté, olejem vymazané grilovací pánvi tak, aby zůstalo uvnitř růžové. Vyjměte a zalijte tekutým kořením Podravka Umami.
  3. Na pánvi orestujte z obou stran cuketu nakrájenou na plátky, cibuli nakrájenou na kolečka a žampiony. Zeleninu dejte do mísy a zalijte směsí olivového oleje, petrželky a česneku.

Servírování: Teplé steaky podávejte polité tekutým kořením Podravka Umami, které mu dodá šmrnc, a zeleninovou přílohu, kterou také můžete pokapat tekutým kořením Podravka Umami.

Rada: Po opečení maso přikryjte a nechte 5-10 minut odstát, tím získá větší šťavnatost.