Aromatický steak se zeleninou

  • 40 min
Aromatický steak se zeleninou

Ingredience

  • 2 rump steaky (2 cm silné)
  • 1 sůl, pepř
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 Podravka Natur tekuté koření
  • 1 cibule
  • 1 cuketa
  • 150g hub
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 1 lžička nasekané petržele

Příprava

  1. Maso omyjeme, osušíme, jemně osolíme a opepříme, poté necháme 10 minut odležet.
  2. Na grilovací pánvi rozehřejeme olej a maso opečeme na medium (růžová barva vevnitř).
  3. Vyndáme jej z pánve, pokapeme Podravka Natur tekutým kořením a necháme chvilku odstát na teplém místě.
  4. Mezitím si v pánvi orestujeme plátky cukety, cibule a hub ze všech stran. Zeleninu dáme do misky a okořeníme směsí z olivového oleje, česneku a petržele.
  5. Steaky podáváme teplé, pokapané Podravka Natur tekutým kořením, které podtrhne chuť masa. Taktéž můžeme ochutit i zeleninu.

Rada: Po grilování maso přikryjte a nechte odležet 5-10 minut, uchová si svou šťavnatost.