Rychlé lasagne

Fanoušci lasagní budou nadšeni chutným a aromatickým pokrmem, který lze připravit za půl hodiny.

  • 35 min
Rychlé lasagne

Ingredience

Příprava

  1. Dejte jemně nasekanou cibuli a nakrájenou papriku na pánev a smažte 2 - 3 minuty. Přidejte nasekaný česnek a míchejte, dokud se neuvolní aroma. Přidejte krájená rajčata, oregano, lžíci Podravka přísady a pepř. Duste na mírném ohni po dobu 2 - 3 minut. Přidejte pasírovaná rajčata, dobře promíchejte a stáhněte z plotny.
  2. Smíchejte sýr mascarpone se smetanou a nastrouhanou krůtí šunkou. Vložte 3 listy lasagní do pekáče vymazaného máslem. Na těsto navrstvěte třetinu sýra mascarpone, třetinu rajčat a třetinu strouhané šunky. Na tuto vrstvu položte další 3 listy těsta a postup opakujte ještě dvakrát.
  3. Poslední vrstvu tvoří vrstva lasagní, rovnoměrně potřená zbývající smetanou a posypaná strouhaným parmezánem. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 220 °C po dobu 20 minut.
  4. Podávejte v teplé.

Servírování: Serve warm.

Rada: Místo sýra mascarpone můžete použít libovolný smetanový sýr.