Cuketové rizoto

  • 35 min
Cuketové rizoto

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g cukety
  • 1 lžíce mandlových plátků
  • 100 g měkkého sýru (např. Mozzarella)
  • 50 ml smetany na vaření
  • 1 Sůl, pepř
  • 160 g rýže Arborio Lagris
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g cibule
  • 1-2 lžičky Podravka Natur tekutého koření
  • 50 ml bílého vína

Příprava

  1. Cuketu umyjeme a nakrájíme na kostičky.
  2. V hlubové pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dozlatova cibuli nakrájenou najemno.
  3. Přidáme jemně nasekaný česnek, rýži a 2-3 minuty restujeme. Přidáme nakrájenou cuketu, přilijeme víno, necháme odpařit a poté trošku vody. Osolíme a opepříme dle chuti.
  4. Rizoto vaříme při nízké teplotě, postupně přiléváme vodu (přibližně 400 ml) a občas mícháme.
  5. Když je rýže skoro hotová, vmícháme smetanu k dosáhnutí krémové konzistence.
  6. Sýr nakrájíme na kostky. Mandlové plátky opražíme.
  7. Hotové rizoto ozdobíme mandlovými plátky, sýrem a podáváme.

Rada: Namísto smetany můžete přidat 1 lžíci mascarpone sýru.