![Cuketové rizoto](https://podravkaiovariations.azureedge.net/dbf22f26-63b3-11eb-bdc3-0242ac120010/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Cuketu umyjeme a nakrájíme na kostičky. V hlubové pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dozlatova cibuli nakrájenou najemno. Přidáme jemně nasekaný česnek, rýži a 2-3 minuty restujeme. Přidáme nakrájenou cuketu, přilijeme víno, necháme odpařit a poté trošku vody. Osolíme a opepříme dle chuti. Rizoto vaříme při nízké teplotě, postupně přiléváme vodu (přibližně 400 ml) a občas mícháme. Když je rýže skoro hotová, vmícháme smetanu k dosáhnutí krémové konzistence. Sýr nakrájíme na kostky. Mandlové plátky opražíme. Hotové rizoto ozdobíme mandlovými plátky, sýrem a podáváme.
Rada: Namísto smetany můžete přidat 1 lžíci mascarpone sýru.