Příprava
Do masa přidáme pepř, sůl, strouhanku, vejce, petržel, tymián, Podravka Natur tekuté koření a pořádně promícháme. Ke snadnějšímu vytvarování sekané si dáme na ruce kapku oleje a vytvoříme klasický ovál. Sekanou položíme na pečící papír, zabalíme a konce zakroutíme (jako u bonbónu). Položíme na plech a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C, poté ubereme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 30 minut. Sekanou vyndáme z papíru, potřeme olejem a pečeme dalších 10 minut dozlatova. Vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a nakrájíme na cca 1 cm plátky. Podáváme s přílohou dle chuti, například s bramborami a restovanou anebo pečenou zeleninou. Před podáváním pokapeme maso Podravka Natur tekutým kořením, dodá mu skvělou chuť.
Rada: Sekanou můžete servírovat i studenou.