Sekaná

  • 60 min
Sekaná

Ingredience

  • 1 Sůl, pepř
  • 2 vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce nasekané petržele
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžíce Podravka Natur tekutého koření
  • 2 lžíce oleje
  • 800 g mleté maso míchané

Příprava

  1. Do masa přidáme pepř, sůl, strouhanku, vejce, petržel, tymián, Podravka Natur tekuté koření a pořádně promícháme.
  2. Ke snadnějšímu vytvarování sekané si dáme na ruce kapku oleje a vytvoříme klasický ovál.
  3. Sekanou položíme na pečící papír, zabalíme a konce zakroutíme (jako u bonbónu).
  4. Položíme na plech a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C, poté ubereme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 30 minut.
  5. Sekanou vyndáme z papíru, potřeme olejem a pečeme dalších 10 minut dozlatova.
  6. Vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a nakrájíme na cca 1 cm plátky.
  7. Podáváme s přílohou dle chuti, například s bramborami a restovanou anebo pečenou zeleninou.
  8. Před podáváním pokapeme maso Podravka Natur tekutým kořením, dodá mu skvělou chuť.

Rada: Sekanou můžete servírovat i studenou.