Barbecue kuřecí křídla

  • 55 min
Barbecue kuřecí křídla

Ingredience

  • 800 g kuřecích křídel (bez špiček)
  • 1 sůl, pepř
  • 1 rozmarýn
  • 1 lžíce medu (nebo javorového sirupu)
  • 1 sladká paprika
  • 2 lžičky Podravka Natur tekutého koření
  • 3 lžíce oleje
  • 1 k podávání Podravka Ajvar jemný

Příprava

  1. Kuře lehce osolíme z obou stran a přesuneme do misky. Přidáme čerstvě namletý pepř, rozmarýn, med, papriku a olej. Všechno řádně promícháme a necháme marinovat alespoň 30 minut.
  2. Marinované maso opékáme na rozpáleném grilu, dokud nebude udělané ze všech stran. Hotové maso přemístíme do misky a pokapeme Podravka Natur tekutým kořením. Necháme pár minut odležet, pak podáváme s pečivem nebo pečenými brambory, salátem a Ajvarem.

Rada: Kuře můžete taky upéct přímo v troubě na mřížce na 200°C. Pod mřížku umístěte plech, který zachytí stékající výpek z kuřete.