Grilovaná kuřecí křídla

  • 55 min
Grilovaná kuřecí křídla

Ingredience

  • 800 g kuřecích křídel (bez vršků, malých paliček)
  • sůl
  • Černý pepř
  • Špetka rozmarýn
  • 1 lžíce medu (nebo javorového sirupu)
  • 1 lžička sladké červené papriky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžičky tekutého koření Podravka Umami

Příprava

  1. Kuře lehce osolte a dejte do mísy. Přidejte čerstvě mletý černý pepř, rozmarýn, med, papriku a olej. Vše dobře promíchejte a nechte v marinádě alespoň 30 minut.
  2. Maso grilujte ze všech stran. Když je hotové, dejte ho do nádoby a pokapejte tekutým kořením Podravka Umami.

Servírování: Nechte chvíli odstát a podávejte s pečenými bramborami a salátem.

Rada: Kuře můžete upéct i na mřížce v troubě vyhřáté na 200 °C. Pod gril postavte nádobu, do které odteče šťáva z pečení.