Tuňák na ariculle

  • 25 min
Tuňák na ariculle

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Černý pepř
  • 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • Špetka sušeného tymiánu
  • 1–2 lžičky tekutého koření Podravka Umami
  • Špetka chili
  • 300 g filetů z tuňáka

Salát

  • 1 žlutá paprika
  • 2 vařená vejce
  • 40 g rukoly
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g cherry rajčat

Příprava

  1. Nakrájeného tuňáka dejte na dvě lžíce dobře rozehřátého oleje. Krátce smažte ze všech stran (občas promíchejte), aby ryba zhnědla a zůstala uprostřed růžová.
  2. Tuňáka vyjměte, lehce osolte, posypte čerstvě mletým černým pepřem a zalijte kuchyňským olejem. Přidejte zázvor, prolisovaný česnek, tymián, tekuté koření Podravka Umami a nasekané chilli. Dejte stranou a na stejné pánvi připravte zeleninu.
  3. Na 2 lžíce olivového oleje dejte na kostičky nakrájenou papriku. Krátce orestujte a poté přidejte rajčata nakrájená na poloviny.
  4. Na servírovací talíř dejte rukolu, restovanou zeleninu, tuňáka spolu s olejem a kořením.
  5. Do salátu přidejte nakrájená vejce a vše zakápněte tekutým kořením Podravka Umami.

Servírování: Ihned podávejte jako samostatný pokrm s opečenými plátky chleba.

Rada: Tuňáka orestujte krátce na vysokou teplotu, aby zůstal šťavnatý.