Kuřecí stehna s cibulovou omáčkou

Grilované kuře s výraznou omáčkou z cibule a hořčice, je správná volba pro milovníky šťavnatých pokrmů.

  • 50 min
Kuřecí stehna s cibulovou omáčkou

Ingredience

  • 1 kg kuřecích stehen
  • 1 Podravka Natur kořenící směs na zlaté kuře
  • Na omáčku
  • 1 červená cibule (může být i víc)
  • 30 g másla
  • 1 lžíce mouky
  • 300 ml mléka
  • 1 lžíce hořčice
  • půl lžičky Podravka Natur přísady do jídel
  • sůl
  • koření

Příprava

  1. Když se omáčka svaří, přidáme hořčici, přísadu do jídel Podravka Natur, sůl a další koření dle chuti. Vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
  2. Mezitím co se maso griluje, si připravíme omáčku. Nadrobno nakrájenou cibulku podusíme na rozpuštěném másle dozlatova. Přidáme mouku, dobře promícháme a za stálého míchání pomalinku přiléváme mléko.
  3. Maso opékáme na rozehřátém grilu asi 10-12 minut z každé strany.
  4. Kuřecí stehna ze spodní strany nařízneme až ke kosti, aby se lépe propekla. Poté je posypeme kořenící směsi Podravka Natur na zlaté kuře a necháme 30 minut uležet.

Servírování: Podáváme s pečivem či lehkým zeleninovým salátem.

Rada: Before grilling chicken or other poultry, it is very important to make deep cuts in the meat to allow the heat to penetrate and cook the meat around the bone.