Bruschetta se sardinkami

Poznejte Středomoří například pomocí křupavé svačinky v podobě bagetky s olivovým olejem, rajčaty a kapary.

  • 15 min
Bruschetta se sardinkami

Ingredience

  • 30 ml olivového oleje
  • 390 g krájených rajčat Podravka
  • 50 g rukoly
  • 3 konzervy Eva sardinek v rostlinném oleji
  • 1 lžíce kapar
  • petrželová nať
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • černý pepř mletý
  • 8 plátků chleba/bagetky

Příprava

  1. Plátky bagetky opečeme z obou stran. Pokapeme olivovým olejem a potřeme 2 lžičkami krájených rajčat Podravka. Na rajčata poklademe 2 - 3 lístky rukoly a potom kousek sardinky.
  2. Lehce posypeme kaparami. Celé to přelejeme směsí vytvořenou z petrželové natě, prolisovaného česneku a olivového oleje, osolíme a opepříme.

Rada: Potom, jak opečete bagetku, můžete ji potřít česnekem.