Grilovaná vepřová panenka s rukolou

Připravíme si maso na klasickém grilu a vychutnáme si ho s lahodným Ajvarem.

  • 30 min
Grilovaná vepřová panenka s rukolou

Ingredience

  • 140 g másla
  • 1 lžička nasekané pažitky
  • 1 lžička Podravka přísady do jídel
  • 150 g polníčku
  • 100 g rukoly
  • sůl
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce vinného nebo balsamikového octa
  • 200 g Podravka Ajvaru jemného

Příprava

  1. Smícháme 100 g másla s nasekanou pažitkou.
  2. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, ochutíme a posypeme Podravka přísadou do jídel.
  3. Připravené kousky masa poklademe pažitkovým máslem a necháme odležet, aby se jednotlivé chutě propojily.
  4. Na grilovací pánvi rozpustíme zbylé máslo (případně potřeme máslem grilovací rošt) a grilujeme medailonky z každé strany 4 minuty.
  5. Rukolu a polníček zlehka osolíme a zakápneme olivovým olejem a octem.

Rada: Podávame na lůžku z rukoly s jednou lžičkou jemného Ajvaru.