Krůtí hamburger
- Recept od coolinarika.com -Chuť tohoto neobvykle chutného hamburgeru plného barevných přísad a vynikajícího Ajvaru je nepřekonatelná.
Příprava
Maso smícháme s Podravka přísadou do jídel, petrželovou natí, vejcem, solí, pepřem a špetkou bazalky, dobře promícháme a necháme odpočinout, aby se všechny chutě propojily. Mezitím si nakrájíme cibuli, červenou a zelenou papriku na kolečka a rukolu natrháme na středně velké kousky. Maso rozdělíme na stejně velké díly, vytvarujeme do placky a opečeme je na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi z obou stran. Pečivo na hamburger rozřežeme na polovinu. Spodní část potřeme jemným ajvarem, poklademe kolečky cibule a masem. Na maso naskládáme kolečka červené a zelené papriky a nakonec rukolu.
Servírování: Vrchní část také potřeme Ajvarem, přiklopíme a podáváme.