Krůtí hamburger

Chuť tohoto neobvykle chutného hamburgeru plného barevných přísad a vynikajícího Ajvaru je nepřekonatelná.

  • 30 min
Krůtí hamburger

Ingredience

  • 500 g mletého krůtího masa
  • 2 lžičky Podravka přísady do jídel
  • 2 lžíce nasekané petřelové nati
  • 1 vejce
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • špetka sušené bazalky
  • 2 červené cibule
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 100 g rukoly
  • 4 ks pečiva na hamburger
  • 1 Podravka Ajvar jemný

Příprava

  1. Maso smícháme s Podravka přísadou do jídel, petrželovou natí, vejcem, solí, pepřem a špetkou bazalky, dobře promícháme a necháme odpočinout, aby se všechny chutě propojily.
  2. Mezitím si nakrájíme cibuli, červenou a zelenou papriku na kolečka a rukolu natrháme na středně velké kousky.
  3. Maso rozdělíme na stejně velké díly, vytvarujeme do placky a opečeme je na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi z obou stran.
  4. Pečivo na hamburger rozřežeme na polovinu. Spodní část potřeme jemným ajvarem, poklademe kolečky cibule a masem. Na maso naskládáme kolečka červené a zelené papriky a nakonec rukolu.

Servírování: Vrchní část také potřeme Ajvarem, přiklopíme a podáváme.