Kuřecí krokety
- Recept od coolinarika.com -Kuřecí krokety podávejte se salátem nebo zeleninou vařenou v páře a s trochou vašeho oblíbeného dresingu.

Příprava
Kuřecí řízky krátce povařte v mírně osolené vodě. Nechejte zcela vychladnout. Do 300 ml vroucí vody přidejte kostku slepičího bujónu a pár minut povařte. Poté přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Opět přiveďte k varu a za stálého míchání přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vařte, dokud nezhoustne. Poté jej nechejte zcela vychladnout. Do vychladlého těsta přidejte vejce, nakrájenou petrželku, na kostičky nakrájené kuřecí maso a přidejte 1 polévkovou lžíci Podravka přísady do jídel. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Hotové těsto vytvarujte do tvaru kroket, obalte v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Smažte v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje, dokud nebudou krokety hotové.
Servírování: Krokety podávejte se salátem nebo zeleninou vařenou v páře a trochou vaší oblíbené omáčky.
Rada: Zbylo vám ze včerejšího oběda kuře? Použijte jej k přípravě kroket.