Mrkvová polévka
- Recept od coolinarika.com -Polévka příjemné oranžové barvy vás kromě krásného vzhledu naláká k ochutnání svou neodolatelnou vůní.
![Mrkvová polévka](https://podravkaiovariations.azureedge.net/b7250854-6407-11eb-acd6-0242ac12004c/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Nakrájenou cibuli a papriku zlehka osmahneme na olivovém oleji. Přidáme na plátky nakrájenou mrkev, česnek, zázvor, koriandr, zeleninový bujón a podlijeme vodou. Vaříme na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne (cca 20 minut). Polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme. Přidáme pasírovaná rajčata, dle potřeby dolejeme vodu a přivedeme k varu. Dle potřeby osolíme a opepříme.
Servírování: Na talíři můžeme dozdobit lžičkou zakysané smetany, lžičkou dýňového oleje a trochou pažitky.
Rada: Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte nasekané chilli. Stejným způsobem si můžete připravit i dýňovou polévku.