Kuře na pivu
- Recept od coolinarika.com -Vychutnejte si kuře pečené v omáčce z piva s restovanými bramborami podávané se svěžím salátem z kysaného zelí lehce přelitý dýňovým olejem.
![Kuře na pivu](https://podravkaiovariations.azureedge.net/e3576584-6407-11eb-bc10-0242ac120017/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Osolte a promíchejte se 3 lžícemi oleje. Vložte na plech a pečte cca 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Kuřecí maso ochuťte špetkou tymiánu a lžící Podravka přísady do jídel. Zbývající olej zahřejte v pánvi, přidejte kuře a smažte ze všech stran na středním plameni. Zalijte pivem a vařte na mírném plameni dalších cca 5 minut. Na téměř hotové brambory přidejte kuře i s omáčkou, vraťte do trouby a pečte dalších 20 minut.
Servírování: Hotové kuře a pečené brambory podávejte se salátem z kysaného zelí lehce přelitý dýňovým olejem.
Rada: K pečeným bramborám můžete přidat cuketu, mrkev nebo další zeleninu.