Zeleninové ragú
- Recept od coolinarika.com -Jemná chuť ragú s pórkem a červenou fazolí je skvělou volbou pro každou příležitost. Opečená slaninka je jen chutnou tečkou k tomuto nenáročnému jídlu.
![Zeleninové ragú](https://podravkaiovariations.azureedge.net/453818ba-6404-11eb-8040-0242ac12004c/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
V pánvi zahřejte olivový olej, přidejte nakrájený pórek, strouhanou mrkev a rozmarýn. Duste na mírném ohni za občasného míchání dokud zelenina nezměkne. Přidejte rajský protlak a přiveďte k varu. Poté přidejte krájená rajčata a zalijte trochou vody. Znovu přiveďte k varu a vařte 10 minut a přilijte cca 800 ml vody. Nakonec přidejte uvařené červené fazole, lžíci Podravka Natur přísady a vařte dalších 5 minut. Poté stáhněte z plotny a nechte zvolna vychladnout. Z hrnce odeberte 2 šálky polévky a rozmixujte ponorným mixérem. Rozmixovanou polévku vraťte zpět do hrnce a dobře promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete. Slaninu nakrájejte na proužky či kostky a dozlatova opečte na pánvi.
Servírování: Hotové ragú servírujeme v miskách ozdobené opraženou slaninou a pečenými rajčaty.
Rada: Hustota polévky závisí na množství polévky, kterou rozmixujete.