Těstoviny na středomořský způsob

S chutným středomořským jídlem si užijete den naplno. Překvapí vás jeho delikátní chuť a rychlá příprava.

  • 20 min
Těstoviny na středomořský způsob

Ingredience

  • 100 g mladé cibulky
  • 200 g černých oliv
  • 150 g sušených rajčat Podravka
  • 1 lžička kapar
  • 1 kostka zeleninového bujónu Podravka
  • 500 ml vody
  • 500 g těstovin penne Podravka
  • 50 ml olivového oleje

Příprava

  1. Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme olivy a sušená rajčata Podravka.
  2. Necháme opéct, přidáme kapary a podlijeme horkou vodou. Přidáme kostku zeleninového bujónu Podravka, zamícháme a necháme chvíli dusit.
  3. V druhém hrnci si připravíme těstoviny "al dente" podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny smícháme s hotovou směsí.

Servírování: Na závěr posypeme mandlemi, které můžeme předtím opražit na pánvi.