Středomořská rapsodie
- Recept od coolinarika.com -Špagety s rajčatovou omáčkou a tuňákem, ozdobené lístky čerstvé bazalky, lehce posypané strouhaným ovčím sýrem si nejlépe užijete se sklenkou dobrého bílého vína.

Příprava
Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a vychladíme. Na lehce zahřátém olivovém oleji orestujeme cibuli a přidáme pasírovaná rajčata. Přivedeme k varu, přidáme cukr a Podravka přísadu Středomořskou. Zalijeme vínem a necháme chvíli probublávat. Přidáme scezeného tuňáka, olivy, kapary a ochutíme solí a pepřem podle chuti.
Servírování: Špagety servírujeme přelité omáčkou, posypané strouhaným sýrem a ozdobené lístky bazalky či nasekanými bylinkami.
Rada: Scezené špagety můžete rovnou vmíchat do připravené rajčatové omáčky.