Středomořská rapsodie
- Recept od coolinarika.com -Špagety s rajčatovou omáčkou a tuňákem, ozdobené lístky čerstvé bazalky, lehce posypané strouhaným ovčím sýrem si nejlépe užijete se sklenkou dobrého bílého vína.
![Středomořská rapsodie](https://podravkaiovariations.azureedge.net/2a4b6448-631f-11eb-80c5-0242ac12004c/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a vychladíme. Na lehce zahřátém olivovém oleji orestujeme cibuli a přidáme pasírovaná rajčata. Přivedeme k varu, přidáme cukr a Podravka přísadu Středomořskou. Zalijeme vínem a necháme chvíli probublávat. Přidáme scezeného tuňáka, olivy, kapary a ochutíme solí a pepřem podle chuti.
Servírování: Špagety servírujeme přelité omáčkou, posypané strouhaným sýrem a ozdobené lístky bazalky či nasekanými bylinkami.
Rada: Scezené špagety můžete rovnou vmíchat do připravené rajčatové omáčky.